label img

SUPPORT US

button bg
main header

CINEMA MOVIE PROGRAM

overflow

BACK TO: CINEMA MOVIE PROGRAM

Toni Nezic- Operna Arija

blog image
overflow

Trailer

Year

2023

Ganre

Operna Arija

Duration

60 min

On screen

23 Jun Fri

9:00 PM

label

Buy tickets

Movie plot

 U Kino Veli Lošinj dolazi KONCERT NAJVEĆE MLADE HRVATSKE OPERNE ZVIJEZDE 
Toni Nežić, bas, rođen je 1991. godine u Puli. Nakon završene srednje muzičke škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli, 2011. godine upisuje studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko.
Diplomirao je 2016. godine ulogom Claudia u operi "Agrippina", G. F. Händela izvedenoj u HNK-u Zagreb. Tijekom studija osvojio je mnogobrojna priznanja i nagrade. Po završetku studija odlazi na usavršavanje u Bečku državnu operu, a zatim nastavlja s radom u mnogim gradovima Europe.
Profesionalni debi ostvario je na Wexford Opera Festivalu u Irskoj 2017. godine gdje je nastupio u ulogama Sparafucilea u Verdijevoj operi "Rigoletto" te Mujicha u Alfanovoj operi "Risurrezione". Od sezone 2019. bio je mladi solist operne kuće Teatro alla Scala u Milanu. Uloge je ostvario uz najveća imena opernog svijeta poput Lea Nuccia, Placida Dominga, Ferrucia Furlanetta, Saioe Hernandez, Jorgea de Leona i druge. Usavršavao se uz poznate vokalne pedagoge.


Mladi hrvatski bas upravo se vratio iz Japana, a do prošle sezone bio je član milanske Scale! Na koncertu će izvoditi najpoznatije hrvatske i svjetske arije te neke od najljepših talijanskih i hrvatskih pjesama.
Poslastica za uši i oči u toploj ljetnoj noći!

Distribution: Mala Scena

Age Recommendation: 15

overflow