i

Filmska radionica

Production In i Radionica animiranog filma na APOX-u

Početkom školske godine u sklopu APOKS film festivala na Lošinju održati će se dvije besplatne filmske radionice namijenjene djeci i mladima: intenzivna radionica izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma za srednjoškolce te radionica animiranog filma za osnovnoškolce u organizaciji Pulske filmske tvornice i APOX Film Festivala.

Production In – radionica namijenjena je prije svega srednjoškolcima ali i ostalim zainteresiranima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u četiri dana – od ideje do realizacije u 36 radnih sati. Na ovoj intenzivnoj radionici, desetak mladih autora će realizirati svoj prvi samostalni film. Radionica se sastoji od tri dijela –  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, a namijenjena je svim kreativnim snagama Lošinja – srednjoškolcima, muzičarima, likovnim umjetnicima, medijskim djelatnicima, glumcima, plesačima, putopiscima, i svima ostalima bez obzira na prethodno iskustvo u radu s kamerom. Broj mjesta ograničen je na 10 polaznika. 

Radionica animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima i svima koji vole animaciju. Počinje izradom fenakistoskopa, popularnog uređaja za animaciju slika. Putem njegove izrade polaznici će se upoznati s osnovama animacije te zajednički raditi na izradi scenarija i osmišljavanju priče. Nakon toga slijedi rad na knjizi snimanja sastavljenoj od osam skica, napisanih dijaloga i prijedloga za zvukove u filmu. Polaznici će moći svoj segment priče realizirati u obliku brojnih crteža ili putem stop frame animacije koja uključuje izradu samostojeće scenografije i likova. Slijedi snimanje crteža, stop frame animiranje, sinkronizacija, montaža te konačno – projekcija animiranog filma pred publikom. Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika.

Radionice vodi Pulska filmska tvornica, u organizaciji APOX Film Festivala.

Tags:
nicole
nicole@kuhada.com
No Comments

Post A Comment